Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implant sau punte dentară Cum alegi corect?

implant dentar Straumann

 

Ești unul dintre milioanele de adulți care se confruntă cu problema unui dinte lipsă? Îți recomandăm înlocuirea dintelui cât mai curând posibil, prin implant sau punte dentară, pentru a te bucura de funcționalitatea danturii complete și de  zâmbetul tău.

 

Dar ce soluție ar trebui să alegi, dintre variantele de tratament?

 

Puntea dentară este o alternativă la implanturile dentare, dar de ce ai alege implanturile și nu o punte dentară?

 

Înainte de a putea stabili dacă ar trebui să alegi o punte dentară sau un implant dentar, vei dori cu siguranță să înțelegi ce presupune fiecare dintre cele două soluții de înlocuire a dinților lipsă.

 

Puntea dentară este acea piesă protetică fixă menită să înlocuiască unul sau mai mulți dinți lipsă. Puntea se formează prin fixarea a două coroane dentare pe dinții învecinați cu dintele/dinții lipsă, creându-se doi stâlpi meniți să susțină una sau mai multe coroane dentare ce nu au susținere în os. Tratamentul este relativ rapid și necesită doar câteva ședințe de tratament.

 

Un implant dentar este încorporat chirurgical în osul care a susținut cândva dintele lipsă. Sunt dispozitive stabile, independente, ancorate nu pe dinții din jur, ci în osul maxilarului. De obicei, tratamentul durează în jur de șase până la opt luni, dar are rezultate de durată.

 

Iată motivele pentru care majoritatea profesioniștilor din domeniul stomatologiei consideră că implanturile sunt o soluție superioară punții dentare:

  • Estetică și funcționalitate – Cu implanturile dentare, dinții artificiali vor fi mai estetici și vor funcționa mai bine decât dinții incluși într-o punte dentară. În plus, deoarece implanturile păstrează osul și previn deteriorarea structurilor faciale, aspectul este îmbunătățit, dar puntea dentară nu oferă aceleași beneficii.

 

implant dentar Straumann

 

  • Rentabilitate – Deoarece implanturile dentare au un prognostic pe termen lung mult mai bun, acestea sunt mai rentabile decât opțiunea punții dentare.
     
  • Conservarea țesutului osos – Deoarece implanturile dentare sunt în esență rădăcini dentare substitutive, acestea îndeplinesc aceeași funcție ca și rădăcinile naturale ale dinților, în special funcția de stimulare a osului, conservare a acestuia și prevenirea pierderii osoase care ar avea loc în mod normal, atunci când dinții lipsesc. Puntea dentară nu oferă același beneficiu. De fapt, dacă înlocuiești un dinte din față cu o punte dentară, în cele din urmă gingia și osul ce susțineau dintele lipsă se resorb.
     
  • Sănătatea dinților adiacenți – Restaurarea prin implant dentar nu implică dinții adiacenți, în timp ce punțile dentare compromit sănătatea pe termen lung a dinților adiacenți, prin șlefuire și supunerea lor la forțe suplimentare. Mai mult, atunci când puntea dentară este înlocuită, este necesară din nou șlefuirea dinților.

 

implant dentar Straumann

 

  • Igienă orală și întreținere – Igiena și îngrijirea orală sunt mult mai ușoare și mai convenabile pentru implanturi, în comparație cu îngrijirea punții dentare. Punțile sunt dificil de curățat în zona gingiei și, prin prisma retracției gingivale inerente, pot apărea probleme cu gingiile.


Cântărind avantajele și dezavantajele opțiunilor de înlocuire a dinților, devine clar de ce tratamentul cu implant dentar a devenit noul standard de îngrijire pentru cei care caută soluții pentru lipsa dinților.

 

Dacă ești interesat să afli mai multe despre implanturile dentare, te rugăm să nu eziți să ne contactezi. Echipa clinicii Artistic Dent te va ajuta cu plăcere cu orice întrebări sau solicitări de programare. De asemenea, nu ezita să vizitezi site-ul nostru web pentru mai multe informații.

 

implant dentar Straumann

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.