Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Cum previi tartrul?

 

Ce este acumularea de tartru și cum o poți preveni?


Ai trecut vreodată limba peste dinți și ai observat că se simțeau un pic abrazivi și nu netezi?

Acest lucru se poate datora plăcii bacteriene, un film lipicios format din bacterii și particule de alimente și băuturi pe care le consumi.

 

Când trec chiar și 12 ore fără periaj și folosirea aței dentare, placa se întărește și se transformă într-un strat bacterian dur numit tartru. Când se acumulează, tartrul poate provoca probleme grave. Din fericire, unul dintre dentiștii clinicii Artistic Dent este aici pentru a răspunde la cele mai întâlnite întrebări ale pacienților, referitoare la formarea de tartru și prevenirea acesteia.

 

Cum se dezvoltă tartrul?


Placa bacteriană se formează constant pe dinți, indiferent de ceea ce mănânci și bei. Periajul obișnuit și folosirea aței dentare o elimină, astfel încât nu apucă să se întărească. Cu toate acestea, dacă se întărește, se lipește puternic de dinți și tartrul astfel format poate fi îndepărtat doar de către un medic stomatolog.

 

Când li se permite să se atașeze de dinți, bacteriile au suficient timp să atace dinții și să formeze carii. De asemenea, pot afecta gingiile, provocând boala parodontală, care se consideră a fi legată de alte probleme de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2, boli de inimă și chiar pierderea dinților.

 

Din aceste motive, vei dori să împiedici formarea tartrului, cu orice preț.

Cum poți preveni acumularea de tartru?

 

 

Urmează acești pași pentru a împiedica acumularea de tartru:

 

  • Spală-ți dinții de două ori pe zi cu pastă de dinți fluorurată. Periuțele de dinți electrice s-au dovedit a fi mai bune pentru eliminarea plăcii;
  • Utilizează ața dentară cel puțin o dată pe zi, dacă nu după fiecare masă. Este bine să incluzi ața dentară în rutină, deoarece acest lucru te poate scăpa de alimentele blocate între dinți, în spații unde o periuță de dinți nu poate curăța;
  • Utilizează o apă de gură antiseptică numai la recomandarea medicului stomatolog, o data pe zi, timp de 7 zile, cu pauza 7 zile. Apa de gură va ajuta la reducerea populației de bacterii dincavitatea orală pentru o perioadă mai lungă de timp;
  • Limitează gustările și sucurile dulci și acidulate;
  • Păstrează numărul de mese zilnice la minim;
  • Renunță la fumat;

Poți elimina tartrul acasă?


După ce placa s-a transformat în tartru, nu poate fi pur și simplu îndepărtată cu o periuță de dinți sau cu ața dentară.

 

Unele magazine pot vinde kituri de îndepărtare a tartrului, dar blocarea instrumentelor în propria gură poate fi periculoasă, deoarece vă poate răni gingiile sau limba. S-ar putea să găsești informații pe internet și despre remedii „naturale” pentru îndepărtarea tartrului, cum ar fi căpșunile sau semințele de susan. În timp ce aceste alimente sunt sănătoase, nu există studii care să le lege de îndepărtarea tartrului.

 

De aceea, cel mai bine este să apelezi la medicul dentist sau igienistul dentar, ambii cu înaltă calificare în eliminarea tartrului. Aceștia pot folosi instrumente speciale, cum ar fi un dispozitivul cu ultrasunete pentru a scăpa fără durere de tartrul dentar.

 

 

Igiena orală deficitară este prima cauză a plăcii întărite. Având grijă de dinți și gingii, puteți preveni acumularea de tartru.

 

Este important să vizitezi medicul dentist cel puțin de două ori pe an și să faci o igienizare profesională de rutină. Pachetul de igienizare dentară oferit de Artistic Dent include detartrajul dentar.

Metodele profesionale de profilaxie dentară te vor ajuta la diminuarea probabilității de a avea viitoare probleme grave de sănătate orală. Dacă ai întrebări despre detartrajul dentar sau dorești o igienizare dentară profesională, medicii clinicii Artistic Dent te vor ajuta cu plăcere.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.