STOMATOLOGIE PENTRU COPII – Importanţa vizitei la medicul dentist

STOMATOLOGIE PENTRU COPII – Importanţa vizitei la medicul dentist

Pentru că este mai simplu şi mai ieftin sa previi decât să tratezi, vizitele la medicul pentru copii este preferabil sa fie făcute în scop profilactic.

Înca de la vârste mici (2 ani si 6 luni), ar fi indicat ca parinții să-și aduca copiii la un consult stomatologic pentru că la această vârstă se finalizează erupția dinților temporari. Controlul dintilor de lapte este foarte important, aceștia pot influența starea de sănătate a dinților definitivi.

Ideal este ca prima vizită să fie pentru acomodarea copilului cu medicul pedodont și cu spaţiul cabinetului dentar, nicidecum pentru rezolvarea urgentă a unei probleme dentare.

În cadrul primei vizite în cabinetul stomatologic, medicul dentist pentru copii (pedodont) îi arată celui mic instrumentele stomatologice și îi explică pe întelesul lui cum ne putem “juca” cu fiecare.Facem un mic joc în care copilul este medicul şi consultă o păpuşa care va sta pe scaunul stomatologic, iar medicul va sta în locul asistentei pentru a cooordona acest joc. La sfârşitul acestui joc copilul va sta singur pe scaun fără probleme. Se va face apoi examinarea atentă a dinţilor de lapte și/sau permanenți, identificarea problemelor dentare şi verificarea alinierii dinţilor.

La sfârșitul ședinței de acomodare, micuțul pacient va fi răsplatit pentru curajul dovedit. Ne dorim ca el sa plece din cabinet cu o experință pozitivă și un zâmbet larg pe față.

După consultaţie, se va realiza un plan de tratament personalizat pentru fiecare copil. Vi se vor oferi sfaturi şi recomandări despre îngrijirea orală a acestuia. Medicul dentist vă va oferi informații cu privire la etapele de dezvoltare a dinţilor, obiceiuri vicioase care pot afecta sănătatea orală (sugerea degetului, respirația cu gura deschisă, scrâșnitul dinților, etc.), dieta  şi despre prevenirea afecţiunilor dentare, sigilări dentare şi fluorizări.

Problemele dentare la copii îmbracă diferite forme: de la carii simple până la malpoziţii dentare. Nedescoperite şi netratate la timp influenţează dentiţia permănentă a copilului.

Este recomandată vizita la cabinetul dentar de două ori pe an pentru a monitoriza evoluţia dinţilor de lapte/ permanenți şi de a preveni cariile dentare, astfel veţi creşte încrederea şi confortul copilului în timpul vizitelor la medicul dentist.

Vrem să câştigăm încrederea copilului dumneavoastră treptat, decât să-l pierdem definitiv de la prima vizită venind cu o durere dentară. Acesta nu o să fie un mod propice de a se întalni prima dată cu medicul. Dorim ca medicul dentist să fie prietenul copilui dumnevoastră şi nu o “sperietoare” pentru acesta.

Nouă ne pasă de dinţii copilului dumneavostră si  ne dorim să fim  “best child- friendly dental clinic” si pentru puiutul  dumeavoastră.

Dr. Irina Grancea (Mitrofan)

 

Leave a Comment

*

code

Inline
ArtisticDent
Inline
ArtisticDent