Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implant ceramic versus implant din titan

implant dentar Straumann

 

Ce este un implant ceramic?


Implanturile dentare sunt în esență noi rădăcini dentare care sunt plasate în os și apoi constituie baza pentru noile coroane dentare.

 

Implanturile din titan au reprezentat standardul încă din anii 1960 și au o rată de succes foarte bună, dar în ultimii 60 de ani înțelegerea noastră despre modul în care implanturile dentare interacționează cu organismul uman a crescut semnificativ.

 

Implanturile ceramice au fost introduse în 1987 și sunt utilizate pe scară largă în Europa, cu rate de succes foarte similare cu cele din metal, titan. Sunt de culoare albă și nu conțin metal.

 

Revizuirea literaturii din 1975 până în 2015 a arătat că unele dintre proprietățile ceramicii sunt ideale pentru realizarea unui implant dentar estetic și stabil în os:

  • biocompatibilitatea;
  • integrarea osoasă;
  • răspunsul favorabil al țesuturilor moi;
  • estetica datorată transmiterii luminii și culorii sale.


Gingiile se dezvoltă în mod deosebit de bine în cadrul acestui tratament de implantologie fără metal, închizând spațiul dintre gingie și implant pentru orice bacterie care ar putea intra în circulația sângelui prin gingii.

Avantajele unui implant ceramic, comparativ cu titanul

Estetică deosebită – datorită culorii lor albe, implanturile ceramice nu prezintă umbre întunecate care apar în zona gingiilor. Această caracteristică schimbă totul în zona estetică, unde implanturile de titan prezintă riscul vizibilității metalului prin gingie și mai ales odată cu retracția gingivală.

 

Evitarea alergiei la titan – Alergia la titan sau alte metale prezente în implanturile din titan este o problemă care dispare în cazul implanturilor ceramice. Organismul uman nu este conceput pentru a interacționa cu metalul, în mod normal.

 

Implanturile ceramice nu eliberează particule metalice în țesut, eliminând astfel riscul apariției alergiilor sau intoleranței.

 

 

implant dentar Straumann

Acumularea mai redusă a plăcii bacteriene în jurul implanturilor – unele studii au sugerat o reducere în formarea plăcii și a infecțiilor în jurul implanturilor ceramice. Conexiunea tisulară cu ceramica este mult mai favorabilă organismului decât cea cu metalul.

 

Ceramica rezistă mult mai bine la coroziune - Ceramica este un conductor electric și termic slab, prin urmare  nu există nici o îngrijorare cu privire la coroziunea implanturilor ceramice în comparație cu implanturile din titan.

Implanturile dentare ceramice sunt sigure?

implant dentar Straumann

Ceramica este o alternativă sigură și, în multe privințe, superioară implanturilor din titan. Există câteva motive pentru care este recomandat să iei în considerare implanturi din titan, atunci când vine vorba de necesitatea unui număr mare de implanturi.

 

Este important și să înțelegi potențialele beneficii, limitări, riscuri și alți factori asociați atât cu implanturile ceramice, cât și cu cele din titan, înainte de a continua tratamentul și, din acest motiv, este întotdeauna recomandat să consulți un medic stomatolog care este foarte familiarizat cu ambele sisteme.

Echipa Artistic Dent utilizează implanturi foarte calitative, realizate din materiale avansate. Unul dintre cele mai estetice implanturi dentare, Straumann Pure Ceramic, ne ajută să obținem dinți artificiali cu aspect natural, fără metal.

 

implant dentar Straumann

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.