Implant dentar de succes? Secrete dezvaluite de specialiști
Dacă te-ai gândit la implant dentar, ai cercetat și ai aflat probabil că acest tratament are o rată de succes foarte mare. Este adevărat, rata de succes a implanturilor dentare variază de la 93 la 98%, în funcție de studiul efectuat.
Și odată ce implanturile dentare sunt la locul lor, acestea tind să rămână acolo – chiar pot dura o viață. Primul pacient cu implant dentar l-a avut timp de peste 40 de ani și chiar și studii ample de 20 de ani arată că 93% sau mai mult dintre implanturi sunt încă în siguranță. Deci, care este rata de succes a implanturilor dentare, astăzi? Rata de succes a implantului dentar este cuprinsă între 90 și 95%.
Dar aceste studii nu ne spun chiar totul. O serie de factori joacă un rol cheie în realizarea unei proceduri de implant dentar de succes. Iată cinci dintre aceștia:
-
Acțiune rapidă
Implanturile dentare nu beneficiază de urma abordării de expectativă sau amânare prelungită a înlocuirii dinților. Odată ce devine clar că un dinte nu poate fi salvat sau dacă a fost deja extras, atunci este bine să înlocuiți dintele lipsă cu un implant dentar, cât mai curând posibil.
Odată ce dintele a fost îndepărtat, corpul tău va începe să nu mai hrănească osul din zona edentată, dar avem nevoie de acel os pentru a susține implanturile dentare.
De multe ori putem lucra cu osul diminuat, dar este mai bine dacă osul are o calitate și o cantitate potrivite pentru susținerea implantului.
-
O stare de sănătate generală bună
Odată ce implanturile au fost inserate, corpul tău va începe să construiască os în jurul lor.
Acest proces este crucial pentru asigurarea stabilității implanturilor și pentru a face acest lucru în mod corespunzător, corpul trebuie să fie sănătos.
Trebuie să practici o igienă orală bună pentru a evita apariția bolii parodontale, care poate ataca implanturile dentare la fel cum atacă dinții naturali, afectând gingia și erodând osul din jurul implanturilor.
În timp ce implantul se osteointegrează și locul intervenției se vindecă, ar trebui să te asiguri, de asemenea, că primești toate vitaminele și mineralele de care corpul tău are nevoie pentru a construi țesut osos.
Vestea bună este că există multe opțiuni nutriționale excelente pentru a obține aceste substanțe nutritive, indiferent dacă urmezi sau nu o dietă specială.
-
Utilizarea tehnologiei avansate, pentru un implant dentar de succes
Implanturile dentare beneficiază de plasare precisă, ceea ce înseamnă că planificarea procedurii de implantologie ar trebui efectuată în baza unei tomografii computerizate cu fascicul conic (CBCT).
Această formă de radiologie dentară permite stomatologilor să determine volumul și densitatea exactă a țesutului osos, astfel încât plasarea implantului să poată fi planificată exact și simulată computerizat, înainte de începerea intervenției chirurgicale.
Prin intermediul tehnologiei digitale se poate realiza și un ghid chirurgical, ce asigură inserarea implantului în poziție ideală.
-
Expertiza și experiența medicilor implicați în tratamentul cu implant dentar
Nimic nu va face o diferență mai mare în ceea ce privește rata de succes a implantului, decât nivelul de calificare al medicilor. Studiile au arătat că experiența medicului dentist este cel mai important factor în determinarea ratei de succes, deci fii foarte pretențios privind dentistul pe care îl alegi.
Doctorul Sorin Găgeanu, specialistul în chirurgie orală al clinicii Artistic Dent, are competențe în Implantologie, Protetică dentară și Estetică dentară.
-
Angajamentul pacientului
Implanturile dentare sunt un angajament pe viață și trebuie să fii pregătit să ai grijă de ele. Din fericire, cerințele pentru îngrijirea implanturilor dentare nu sunt deloc deosebite de cele generale, uzuale.
Este necesar să faci controale periodice, uneori mai frecvente dacă medicul dentist le solicită.
În cele din urmă, trebuie să îți periezi dinții cel puțin de două ori pe zi și să folosești ața dentară în fiecare zi pentru a-ți proteja implanturile.
Dacă dorești să îți înlocuiești dinții lipsă cu implanturile dentare, suntem pregătiți să te ajutăm. Te rugăm să ne contactezi pentru o programare.
Lasă-ne un comentariu