Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Profilaxia orală

 

 

 

 

În teorie, o dată la 6 luni, este recomandată o “curățenie orală”, o reîmprospătare a acestei părți a corpului nostru foarte importantă atât din punct de vedere medical, cât și estetic.  Cu toate acestea,  clinica noastră personalizează această perioada în funcție de nevoile fiecăruia dintre dumneavoastră.

 

  • Igiena orală

Fiecare dintre noi este responsabil de propria sănătate, igiena dentară intrând în această responsabilitate.

 

  • Ce înseamnă mai exact profilaxia orală?

Prevenirea stricării dinților dumneavoastră.

 

  • Cum facem asta?

Prin controale periodice la medicul dumneavoastră dentist prin igienizare profesională periodică a dinților ce presupune o curățare profesională a danturii dumneavoastră.

  • Detartrajul fara durere (igienizarea profesionala) in clinica ArtisticDent

Noi punem foarte mare preț pe igiena cavității bucale a pacienților noștri. Din acest motiv clinica noastră are în dotare un aparat “genial” special conceput pentru igiena dumneavoastră orală care realizează un detartraj profesional (înlăturarea tartrului de pe suprafața dinților) de înaltă calitate. Datorită tehnologiei de ultimă generație a aparatului nostru “genial” pentru detartraj nivelul durerii este mai scăzut (detartraj fără durere în majoritatea cazurilor) față de cealaltă aparatură similară existența pe piață. Însă igienizarea în clinica noastră nu presupune doar un detartraj profesional, ci un cumul de cinci etape foarte importante pentru obținerea unui tratament de calitate. Pe lângă detartraj, celelalte patru etape sunt:

 

Air Flow

  • Procedeu prin care resturile de tatru care nu au putut fi îndepărtate cu aparatul de detartraj sunt curățate cu ajutorul unui jet de apă sub presiune și o substanță specială cum ar fi bicarbonat de sodiu, glicina sau eritriolul. În funcție de necesitățile fiecărui pacient se folosește o anumită substanță are este activă numai pe dinte, numai sub gingie sau și pe dinte și sub gingie. Pe lângă efectul de curățare mecanică airflow-ul are și efect antiinflamator pentru gingii.

 

Periaj dentar profesional

  • Realizează o lustruire a suprafețelor dentare (ca un polish pentru dinți) oferind atât un luciu dentar, cât și un teren nefavorabil aderării resturilor alimentare.

 

Fluorizare profesionala

  • Întărește dinții prin faptul că ajută la remineralizarea cariilor incipiente microscopice.

Prezentarea tehnicii de periaj corectă și eficientă personalizată pentru fiecare pacient + controlarea (verificarea) însușirii tehnicii de către pacient.