Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Campania Zâmbește Sănătos #2 – 2018

“Dacă un copil nu poate să învețe după cum predăm noi, poate c-ar trebui să predăm după cum învață ei.” Asta ne spune Ignacio Estrada și asta am încercat să facem și noi la Școala Gimnazială nr. 1 din Comuna Fundeni, jud. Călărași.

 

Realizând Campania “ZÂMBEȘTE SĂNĂTOS #2 !”, an de an dorim să învăățăm cât mai mulți copii cum să aibă o igienă orală corectă, cât de importantă este aceasta și să transmită mai departe învățămintele dobândite.

 

Știind că cei mici iubesc desenele animate, le-am făcut cunoștință cu igiena orală și importantă acesteia printr-un filmuleț educativ, iar ei au fost extrem de fascinați și chiar amuzați de ce anume au vazut pe micul ecran. Următorul pas a fost să îi învățăm practic tehnica corectă de periaj dentar. Știm cât de mult lipsește partea practică din sistemul educațional românesc așa că am ales să mergem cu fiecare copilaș la baie și să îi arătăm cum anume să procedeze el acasă. Copiii au fost cuminți, atenți și receptivi, ne-au urmat sfaturile întocmai și sperăm să le aplice în viața de zi cu zi. Cu mult mai mult ne-ar bucura dacă măcar unul din ei ar transmite mai departe informația primită, astfel încât puțin cu puțin, tot mai mulți prichindei sau adulți să știe să se perieze corect pe dinți.

 

Această experiență ne-a învățat, pe noi adulții, cum să ne bucurăm de cele mai mărunte lucruri din viață și cum să apreciem efortul celor din jur. Cadrele didactice și elevii școlii ne-au primit cu multă caldură, nerabdare, iar răsplata noastră a fost să vedem bucuria ce radia pe chipul lor.

 

“Fii înțelept ca un bătrân, dar privește lumea cu ochii unui copil” – anonim –


Asist. Ene Ștefania