Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Pentru un pas înainte, hai și tu la inverzit!

Când pui suflet în ceea ce faci, rezultatul e extraordinar. Și când mai ai în preajmă oameni minunați, atunci totul devine un vis împlinit! Campania noastră a prins viață prin implicarea clinicii și a celor ce au înțeles că schimbarea stă în mâinile lor.

 

Motto-ul ales pentru această campanie ecologică descrie cel mai bine acțiunea propriu-zisă, desfășurată într-o frumoasă zi de sâmbătă: “Nu poți lăsa urme în nisip, atât timp cât stai jos!” Nelson Rockefeller. Astfel ne-am adunat o mână și ceva de oameni dornici să îmbunătațim, să facem un pas pentru binele noastru, al celor din jur, al localității, al României. Consider ca prin puterea exemplului, multe putem schimba pe plan mental și apoi fizic.

 

S-au replantat 500 de salcâmi, în zona localității Tărtășești, având scopul creării unei peredele forestiere ce va opri înzăpezirea drumului național ce străbate acea zonă (DN7).  Acești puieți provin din localitatea Jimbolia, ajungând în grija noastră pentru a fi transplantați în zona avizată de CNADR. Mulțumim MarConstruct ca v-ați gândit la oferirea unei a doua “locuințe” pentru acești arbori, sprijinindu-ne astfel în campania nostră de împădurire.

 

Ajunși la fața locului, ne-am împărțit în 3 grupe, fiecare având fâșia sa de petic pentru plantarea puieților de salcâm. Zis și făcut! “Înarmați” cu cazmale (cu mii mulțumiri fundației Visul Luanei pentru sprijinul acordat), mănuși, gânduri pozitive și energie, am început plantarea propriu-zisă: o groapă pentru un puiet.  Am respectat instrucțiunile de plantare date de cei de la CNADR, ne-am întrecut pe noi înșine săpând acele gropi (s-a dat peste straturi de gresie, de cărămidă etc.) – muncă grea și destul de solicitantă. Pe alocuri am strâns și peturile de plastic, pungile aruncate hai-hui, într-un cuvânt am făcut și ecologizarea zonei respective- doi în unu! Un plus pentru noi!

 

Un alt plus important – lecția de educație ecologică pentru cei mici. Au învățat cum să planteze un puiet, au săpat gropi, s-au întrecut între ei și au înfăptuit lucruri minunate. Cândva își vor aminti de ceea ce au realizat și poate la rândul lor, vor organiza astfel de campanii. Viitorul e în mâinile lor!

 

Într-un final, după muncă și răsplată… “digestivă”; ne-am tras sufletul la Hanul Vlasiei, împărtășind părerile și ideile viitoare pentru alte campanii ce vor lua viața cu ajutorul celor din jur. Per total a fost MINUNAT!

 

Feed-back-ul primit ne-a umplut de încredere și de speranță pentru viitor: “Mulțumim Dr. Sorin pentru minunata ocazie de a face un MARE BINE României, planetei, nouă înșine…! Am avut o organizare SUPER, instrumente (cazmale) excelente, o echipă inimoasă și plină de energie și voie bună! Am plantat în Zona 2 aproximativ 60 de salcâmi într-un grup de 10 persoane și mă simt extraordinar gândindu-mă cum va arăta locul peste 5 ani, 10 ani…. Aștept cu bucurie și interes maxim și următoarea misiune propusă de Artistic Dent! Felicitări și… din ce în ce mai bine!” Ne-a scris Dna Udrescu pe pagina noastră de facebook – https://www.facebook.com/ArtisticDent/

 

P.S. Fiți alături de noi în campaniile viitoare. Oferiți-vă UN BINE! Meritați!

 

Vă provoc la FAPTE BUNE,

 

Dr. Sorina Plitea