Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Plantăm aer curat pentru România… și în pandemie

 

Una dintre provocările anului 2020 a fost să petrecem o mare parte din timp în propriile locuințe, pentru siguranța noastră și a celor din jur. Dar cred că tocmai acest aspect ne-a făcut să apreciem și mai mult ieșirile în natura și toate darurile pe care aceasta ni le oferă.

 

Faptul că ne-am izolat nu înseamnă, însă, că mediul a reușit să simtă cu adevărat un răgaz de la acțiunile dăunătoare ale activităților noastre.

 

Astfel, chiar dacă pandemia ne-a impus reguli noi, am continuat și anul acesta tradiția de a planta aer curat pentru România. Am îmbrățișat cu bucurie ocazia de a face o plimbare în natură și de a fi de folos, deopotrivă. Aceste activități se dovedesc a fi leacuri veritabile pentru trup și suflet!

 

În data de 14 noiembrie, echipa Artistic Dent, înarmată cu voie bună, cu cazmale și toate măsurile de protecție necesare în pandemie, a pornit spre Parcul Natural Comana. Acolo, cu ajutorul, susținerea și buna organizare a celor de la Romsilva și a grupului „Ești din sectorul 5 dacă”, împreună cu voluntari de la JCI România, am plantat puieți de stejar. Mai exact, am sădit împreună 1050 de viitori străjeri ai aerului curat!

 

Aparent, am putea crede că pădurile nu au nevoie de prea multă îngrijire. Dar nu este tocmai așa. Ele alcătuiesc, de fapt, un organism mare și complex, iar igiena acestuia este esențială pentru a putea funcționa în armonie.

 

În fiecare an, inginerii silvici stabilesc necesitatea executării lucrărilor de amenajare a pădurilor și identifica arborii care trebuiesc recoltați. Aceștia pot fi: arbori ajunși la vârsta exploatabilității, arbori care se usucă în procesul natural de eliminare sau arboret care necesită curățări și rarituri. Astfel, apar zone care au nevoie să fie din nou acoperite cu puieți. Pe o astfel de parcela am plantat și noi stejareii.

 

Credem că astfel de experiențe ne fac să ne simțim, cu adevărat, o familie, însușind împreună grija pentru planeta care ne ține pe toți în viață.

 

Dr. Mihaela Boj