Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implantul dentar

implant dentar Straumann

 

Un implant dentar este un dispozitiv metalic care se inseră în grosimea osului alveolar, în scopul înlocuirii rădăcinii unui dinte natural lipsă. Implantul dentar reprezintă tratamentul recomandat în cazul pierderii dinților și poate asigura suport pentru întreaga dantură sau parțial.

 

Această procedură face parte din categoria procedurilor proteticii dentare, dar poate fi încadrată și în domeniul esteticii dentare.

 

Implantul dentar poate fi inserat imediat după extracția dintelui „problemă” sau după ce locul extracției s-a vindecat printr-o intervenție chirurgicală, realizată de către medicul specialist. Odată acceptat, implantul preia funcția rădăcinii dentare. Acceptarea implantului presupune formarea și consolidarea legăturii dintre suprafața implantului și țesutul osos. După o perioadă, necesară integrării în os, implantului i se atașează următorul component, respectiv bontul protetic. Acum că implantul dentar substituie rădăcina dintelui, medicul poate cimenta coroana protetică, puntea sau proteza ce va înlocui dintele/ dinții naturali.

 

Ce implanturi dentare putem folosi?

 

Există numeroase tipuri de implanturi dentare concepute de diferite brand-uri, însă fiecare dinte noi vom folosi tipul de implant corespunzător nevoii noastre, implant recomandat de medicul specialist. Iată o clasificare a implanturilor dentar, clasificare care ne va ajuta să înțelegem cum funcționează aceste dispozitive și să optăm, pentru a obține rezultatul cel mai bun și dorit. Implanturile pot fi:

  • Implanturi endoosoase, care sunt inserate în grosimea oaselor maxilare;
  • Implantul subperiostal, constă în inserarea unui cadru metalic în osul maxilar, sub țesutul gingival;
  • Implantul intraosos, constă în inserarea unei bucăți de titan în osul maxilar. Este cel mai utilizat tip de implant dentar;
  • Implantul submucos
     

Este o procedură dureroasă?

 

Pentru această intervenție se utilizează anestezic local (injectabil) astfel că nu veți simți durere, ci doar un disconfort, o presiune în timpul intervenției chirurgicale. Se poate administra complementar și o inhalosedare, pentru a obține o stare cât mai confortabilă.

 

După dispariția efectului anestezicului, fiecare pacient va simți diferit intervenția chirurgicală, în funcție de toleranța individuală la durere și de numărul de implanturi dentare. După această procedură, gingiile vor fi mai sensibile, mai umflate și vor fi dureri ușoare de maxilar sau mandibulă.

 

Medicamentele pentru durere, antiinflamatoarele, sunt prescrise imediat după intervenția chirurgicală. În anumite situații este prescris și un tratament pe o perioadă de 7 zile cu antibiotice și antiinflamatoare.

 

Candidatul ideal

 

Sănătatea este un factor mult mai important decât vârsta, și dacă sunteți suficient de sănătos pentru a vi se extrage un dinte, probabil că sunteți destul de sănătos și pentru a beneficia de un implant dentar.

 

Această procedură chirurgicală poate fi contraindicată în cazul anumitor boli cronice (diabetul insulinodependent, leucemie, reumatism poliarticular, afecțiuni grave ale inimii, ficatului, rinichilor, splinei), în cazul unor infecții precum sifilis, TBC, SIDA, actinomicoze, deoarece pot avea un răspuns slab la vindecarea leziunilor chirurgicale, în cazul unor boli ale sistemului osos, fiindcă există un risc prea mare ca implantul să dea greș din cauza isteointegrării slabe.

 

De asemenea, această procedură este contraindicată în cazul pacienților care au urmat tratamente cu afectarea stării generale (iradieri, tratamentul citostatic, tratament cu corticoizi, tratament cu anticoagulante pe o perioadă îndelungată), în cazul cancerului de maxilar sau mandibulă. Sunt și contraindicații locale temporare, care sunt date de aftele bucale, leziuni odontale (carii netratate), leziuni parodontale, sinuzitele maxilare, igiena orală deficitară, resturi radiculare incluse în os.

 

Chirurgia implantologică este contraindicată gravidelor, pentru că poate necesita administrarea unor medicamente ce dau complicații în sarcină.

 

Medicii noștri vor determina dacă sunteți sau nu apt pentru implanturile dentare, după o evaluare atentă a tuturor testelor specifice (analize de sânge, radiografii speciale) și istoricului dumneavoastră dentar.

 

Rata de succes a unui implant dentar depinde într-o mare măsură de igiena cavității bucale. Persoanele mai neglijente în această privință nu ar trebui să recurgă la el.

 

Plătim puțin sau preferăm calitatea atunci când dorim un bun rezultat?

 

Prețul unui implant dentar este influențat de o mulțime de factori care nu depind întotdeauna de medicul specialist sau de noi înșine. După un prim consult, medicul dentist ne poate estima un preț, însă după o consultație amănunțită și după analiza radiografiilor speciale, prețul unui implant dentar se poate modifica, fiindcă pot apărea situații neprevăzute, cum ar fi, adiția de os (atunci când osul natural nu este suficient se inseră os artificial), sinus-lift (adiția de os în sinusul maxilar), leziunile odontale (atunci când avem carii netratate, inserarea implanturilor dentare va fi amânată până se vor rezolva aceste afecțiuni dentare).

 

Aceste situații neprevăzute pot modifica substanțial prețul unui implant dentar, de aceea indicat este să vă prezentați la medicul stomatolog, să cereți toate informațiile despre această procedură și să stabiliți împreună cu acesta un plan de tratament.

 

Brand-ul care concepe implantul dentar și medicul specialist care realizează această procedură reprezintă factorii esențialo atunci când vorbim despre preț. Calitatea și siguranța implantului sunt foarte importante în reușită, rezistența și în special în longevitatea noului dinte „artificial”.

 

Clinica noastră lucrează cu brand-ul numărul unu în domeniul implanturilor dentare din lume, Grupul Straumann din Elveția. Primele implanturi dentare au fost dezvoltate de Institutul Straumann în 1947, iar în prezent implanturile dentare Straumann sunt fabricate în Europa și în SUA. Prețul unui implant dentar Straumann poate varia în funcție de necesitatea fiecăruia dintre noi.

 

Clinica Artistic Dent vă oferă o gamă variată de implanturi dentare Straumann, prețul fiind calculat în funcție de tipul de implant utilizat. Medicul nostru implantolog este mentorul Straumann în România.

 

Durata de viață a implanturilor dentare

 

Clinica noastră garantează pentru implanturile dentare cu care medicii noștri lucrează, cel puțin 10 ani în condițiile unei foarte bune igiene dentară și a controalelor periodice la clinica noastră.

Iată ce am făcut pentru pacienții noștri