Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Pedodonție în București

Echipa noastră Artistic Dent își dorește să insufle o bună conștientizare a importanței îngrijirii dentare, încă din copilărie. Medicii noștri empatici, vor fi alături de cel mic în călătoria spre un zâmbet sănătos, curajos, de care să se bucure mereu.

Pedodonție București

Specializare a stomatologiei, axată pe îngrijirea orală a copiilor de la naștere până la adolescență.

 

Acest sector include o varietate largă de aspecte, de la prevenirea problemelor dentare la tratamentul unor condiții specifice ale dinților copiilor.

 

Pedodonții, medicii stomatologi pediatri, au o expertiză specializată în a aborda nevoile dentare unice ale copiilor.

 

Experiența lor extinsă în domeniul pedodonției le permite să gestioneze anxietățile copiilor asociate cu vizitele la dentist, creând o atmosferă prietenoasă și non-amenințătoare.

Aspecte cheie ale serviciilor de pedodonție în București

Prevenția

 • În cadrul serviciilor de pedodonție oferite în cabinet, prevenirea problemelor dentare este esențială. Se realizează prin educarea copiilor și a părinților despre igiena orală adecvată, precum tehnici corecte de periaj, folosirea aței dentare și importanța unei diete echilibrate.

Tratamentele dentare

 • Medicii specialiști în pedodonție din București oferă o diversitate de tratamente. Printre acestea se numără obturațiile (plombările), extracțiile dentare, tratamentele de canal și aplicarea de sigilante pentru a preveni cariile.

Ortodonția

 • Medicii cu specializare în pedodonție, pot identifica problemele de aliniere a dinților de la o vârstă fragedă și pot recomanda un tratament ortodontic pentru a corecta problemele înainte de a se agrava.

Managementul comportamental

 • Un aspect esențial în pedodonție îl reprezintă abilitatea medicului de a gestiona comportamentele copiilor în cabinetul stomatologic, astfel încât aceștia să se simtă confortabili și în siguranță.

Profilaxia dentară pentru cei mici

Profilaxia dentară reprezintă o parte esențială a îngrijirii orale și are drept scop prevenirea apariției bolilor dentare la copii.

Este mult mai ușor și mai puțin costisitor să prevenim problemele dentare decât să le tratăm. În plus, promovarea unei igiene orale adecvate de la o vârstă fragedă poate contribui la formarea unor obiceiuri sănătoase care vor dura pe tot parcursul vieții.

 

 

 

 • Igiena orală zilnică

Igiena orală zilnică este fundamentul profilaxiei dentare. Copiii ar trebui să își perie dinții de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor. Părinții ar trebui să supravegheze periajul până când copiii sunt suficient de mari pentru a-l efectua corect singuri. De asemenea, folosirea aței dentare ar trebui introdusă odată cu apariția primilor doi dinți adiacenți.

 

 • Vizite regulate la medicul dentist

Vizitele regulate la medicul dentist sunt o altă componentă crucială a profilaxiei dentare. Este recomandat ca primul control stomatologic al copilului să aibă loc în momentul apariției primului dinte, iar ulterior să fie efectuate vizite de control la fiecare șase luni. Aceste vizite permit medicului stomatolog să identifice și să trateze eventualele probleme dentare la timp, dar și să aplice tratamente preventive, cum ar fi sigilările și fluorizarea.

 

 • Alimentația sănătoasă

O alimentație sănătoasă este esențială pentru menținerea sănătății dentare a copiilor. Dieta ar trebui să fie echilibrată, cu un consum moderat de zahăr și alimente acide care pot duce la eroziunea smalțului și carii.

 

 • Educația

În cadrul profilaxiei dentare, educația joacă un rol important. Copiii și părinții trebuie educați în privința importanței sănătății orale și a modului în care aceasta poate fi menținută. Acest lucru include instruirea despre tehnici adecvate de periaj și folosire a aței dentare, despre importanța vizitelor regulate la medicul dentist și despre efectele alimentației asupra sănătății dentare.

Afecțiuni comune întâlnite în cazul celor mici

 • Caria de biberon

Această afecțiune este foarte răspândită la copii și este cauzată de expunerea prelungită a dinților la lichide care conțin zahăr.

 

În contextul pedodonției, caria de biberon poate afecta atât copiii care folosesc biberonul, cât și pe cei care sunt alăptați la sân, dacă nu se pune accent pe o igienă orală adecvată. Aceasta poate duce la dureri severe, infecții și poate afecta dezvoltarea dinților permanenți dacă nu este tratată în timp util.

 

La clinica Artistic Dent din București, accentul este pus pe igiena orală și controalele periodice pentru a preveni apariția acestei carii.

 

 • Extracția dentară

În cadrul practicii de pedodonție din București, extracția unui dinte de lapte poate deveni necesară în anumite cazuri. Aceasta se realizează atunci când un dinte este sever deteriorat sau dacă există o infecție gravă.

 

La clinica Artistic Dent din București, procedura de extracție este realizată cu grijă și atenție maximă pentru confortul copilului, utilizându-se anestezie locală pentru a minimiza disconfortul.

 • Aparatele ortodontice pentru copii

În contextul pedodonției, este important de știut că ortodonția nu este doar pentru adolescenți și adulți. Tratamentul ortodontic timpuriu poate preveni probleme mai grave ulterior.

 

Aparatele ortodontice pentru copii pot corecta probleme de ocluzie sau de aliniere, pot ajuta la dezvoltarea corectă a maxilarelor și pot preveni necesitatea unor tratamente mai invazive în viitor.

 

În cadrul clinicii noastre Artistic Dent din București, ne ocupăm de evaluarea oportunității unui tratament ortodontic și recomandăm cea mai bună soluție pentru fiecare copil în parte.

 

 • Fracturile dentare

Accidentele se pot întâmpla, iar în contextul pedodonției din București, fracturile dentare sunt destul de comune în rândul copiilor. Ele pot varia ca severitate de la o fisură mică la o fractură severă care afectează nu doar dinte, dar și țesuturile înconjurătoare.

 

La clinica noastră Artistic Dent din București, avem experiența și echipamentele necesare pentru a trata în mod eficient aceste fracturi, minimizând durerea și disconfortul copilului, și prevenind complicațiile viitoare.

Promovarea sănătății orale a copiilor este o responsabilitate pe care noi, la clinica de pedodonție Artistic Dent din București, o luăm foarte în serios.

Ne angajăm să oferim excelente servicii de pedodonție din București, ajutându-vă să mențineți zâmbetul copiilor dumneavoastră luminos și sănătos.

Importanța tratamentelor pedodontice

 • Prevenirea problemelor dentare

Prevenția reprezintă o componentă esențială a pedodonției în București. Prin vizite regulate la cabinetul stomatologic, se poate asigura o igienă orală adecvată și se pot depista probleme potențiale în faze incipiente. Aceasta permite un tratament precoce și evitarea complicațiilor ulterioare. La clinica de pedodonție Artistic Dent din București, îndemnăm părinții să își aducă copiii la dentist odată cu apariția primului dinte sau înainte de împlinirea unui an de viață, conform recomandărilor Asociației Americane de Stomatologie Pediatrică.

 

 • Tratarea problemelor existente

Pedodonția din București este esențială și pentru managementul problemelor dentare existente. De la carii la probleme de ocluzie sau fracturi dentare, pedodonția se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul acestor probleme pentru a asigura sănătatea orală a copiilor pe termen lung.

 

 • Monitorizarea creșterii și dezvoltării dentare

Un alt rol important al pedodonției din București este monitorizarea creșterii și dezvoltării dinților și maxilarelor. În cazul în care se identifică o problemă de dezvoltare sau de aliniere, tratamentele ortodontice pot fi începute la timp pentru a corecta problema.

 

 • Educația pentru o igienă orală corectă 

În cadrul vizitelor la clinica de pedodonție din București, copiii învață despre importanța îngrijirii dentare și despre modul corect de a se peria și a utiliza ața dentară. Aceste cunoștințe sunt esențiale pentru a asigura o bună sănătate orală pe termen lung.

 

Alegeți Artistic Dent pentru servicii de pedodonție în București

Artistic Dent se remarcă ca fiind unul dintre cele mai încredere centre de pedodonție în București. Suntem dedicați sănătății orale a copiilor și promovăm o igienă dentară corectă încă de la vârste fragede.

 

 • Experiență și profesionalism

Beneficiind de o echipă de medici pedodonți cu experiență și calificare deosebite, oferim servicii de pedodonție în București de cea mai înaltă calitate, într-un mediu în care copiii se simt în siguranță și confortabil. Dr. Eliza Stan, unul dintre specialiștii noștri de top în pedodonție în București, are o vastă experiență și este dedicată îmbunătățirii sănătății orale a copiilor, confirmată prin nenumăratele cazuri tratate cu succes.

 

 • Abordare centrată pe copil

În cadrul clinicii noastre de pedodonție în București, Artistic Dent, urmărim ca fiecare vizită la stomatolog să fie o experiență pozitivă pentru copilul dumneavoastră. Avem un mediu prietenos și plăcut, conceput pentru a minimiza anxietatea adesea asociată cu vizitele stomatologice. Medicii noștri în pedodonție în București își dedică timpul necesar fiecărui mic pacient, explicând cu răbdare și înțelegere fiecare procedură și asigurându-se că se simt confortabil.

 • Tehnologie de vârf

La Artistic Dent folosim tehnologii moderne și tehnicile din domeniul stomatologiei pentru a oferi rezultate optime pacienților noștri. Astfel, efectuăm proceduri cu un nivel minim de disconfort și maxim de eficiență, asigurând că micul pacient beneficiază de servicii sigure.

 

 • Educație și prevenție

O componentă esențială a filosofiei noastre la clinica Artistic Dent este educarea pacienților cu privire la importanța igienei orale. Înțelegem că obiceiurile bune de igienă orală se formează de la vârste fragede, motiv pentru care ne dedicăm educației atât a copiilor, cât și a părinților, despre practici corecte pentru o sănătate orală optimă.

 

Optând pentru serviciile de pedodonție în București, oferite de Artistic Dent, poți fi sigur că micuțul tău va beneficia de  o bună experiență la dentist, într-un mediu cald și prietenos. Misiunea noastră este de a proteja zâmbetul copiilor și de a asigura o dezvoltare orală sănătoasă.

Întrebări frecvente

Î: Când ar trebui să aibă loc prima vizită la specialistul în pedodonție pentru copilul meu?

 

R: Recomandăm ca prima vizită la medicul pedodont în București să aibă loc în momentul apariției primului dinte sau înainte de împlinirea primului an de viață.

Î: De ce este importantă îngrijirea dinților de lapte, dacă aceștia vor cădea oricum?

R: Rolul dinților de lapte este esențial, chiar dacă se vor schimba. Ei ajută la masticarea corectă a alimentelor, la formarea vorbirii și păstrează locul pentru dinții permanenți. Neglijarea sănătății lor poate duce la probleme serioase, inclusiv carii, infecții și probleme de aliniere a dinților permanenți.

Î: Ce este caria de biberon?

R: Caria de biberon este o formă de carie des întâlnită, care afectează dinții de lapte ai copiilor mici, în special cei care sunt hrăniți la biberon în mod frecvent, inclusiv noaptea. Aceasta apare atunci când dinții sunt expuși pentru perioade lungi de timp la lichide care conțin zahăr, cum ar fi laptele, sucul de fructe sau formula.

Î: Cum pot preveni caria de biberon cu ajutorul pedodonției în București?

R: Pentru a preveni caria de biberon, care este o provocare frecventă, este important să limitați timpul cât biberonul este în gura copilului, să evitați să lăsați copilul să adoarmă cu biberonul în gură și să curățați regulat biberonul și dinții copilului, chiar dacă aceștia sunt doar dinții de lapte.

Î: Ce înseamnă o abordare "centrată pe copil" în pedodonție în București?

R: O abordare "centrată pe copil" în pedodonție în București înseamnă că ne concentrăm pe a face experiența stomatologică cât mai pozitivă posibil pentru copil. Ne asigurăm că se simte în siguranță și confortabil, explicăm procedurile într-un limbaj pe care îl înțelege și răspundem cu răbdare la toate întrebările sale.

Î: Cine este medicul pedodont la clinica Artistic Dent?

R: Dr. Eliza Stan, un medic pedodont recunoscut, aduce o experiență impresionantă în domeniul pedodonției. Datorită pasiunii sale pentru stomatologia pediatrică și angajamentului neclintit pentru îngrijirea pacienților, Dr. Eliza Stan s-a impus ca un medic excelent în sfera stomatologiei pediatrice.

Programează-te acum!

Ai încredere în Excelență & Inovație