Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Prevenția dentară

Stomatologia preventivă se ocupă cu tratarea din timp a oricăror leziuni dentare, pornind de la boala carioasă și boala parodontală și ajungând să preîntâmpine problemele complexe locale sau, chiar pe cele generale și de asemenea se mai ocupa cu menținerea pe termen lung a rezultatelor obținute anterior.

 

În orice domeniu, este mai bine să prevenim apariția unei probleme, decât sa ne confruntam ulterior cu ea și cu complicațiile ei. Așa este și în stomatologie - mai bine prevenim apariția afecțiunilor orale decât să le tratăm. Procedurile preventive ajută la menținerea unei bune sănătăți dentare atât la tineri, cât și la adulți, economisind timp, disconfort și proceduri costisitoare pe care toată lumea dorește să le evite.

 

Controalele regulate


Controalele regulate sunt esențiale pentru a păstra dinții și gingiile sănătoase. Acestea sunt recomandate să fie efectuate de două ori pe an, la interval de 6 luni.

 

Cu toate acestea, în anumite situații (pacienți cu boală parodontală, cei care sunt predispuși la acumularea de tartru, persoanele cu deficiențe imunitare), este esențial ca examinările să fie realizate mai des, la un interval de 3 luni.

 

Dacă aveți dureri, disconfort sau alte simptome neobișnuite, ar fi indicat să vă prezentați la medicul dentist cât mai curând posibil.

 

Igienizarea dentară profesională


Igienizarea profesională este realizată în cabinetul medicului stomatolog, prin procedee speciale de îndepărtare a acumulărilor de placa bacteriană și de tartru. Acestea ajută la prevenirea apariției bolii parodontale și la menținerea unei bune îngrijiri orale. În cadrul igienizării dentare, se vor realiza:

  • Detartrajul - în timpul folosirii acestui procedeu, medicul dentist va îndepărta depozitele de tartru și de placă bacteriană de pe toate suprafețele dentare, în special interdentar. Aceasta este o metodă simplă și esențială pentru a păstra o sănătate orală bună. Detartrajul este o tehnică non-invazivă care nu afectează structura dentară! ( nu zgârie smalțul și nici nu îl face mai subțire).
  • Periajul profesional - este o parte indispensabilă a igienizării dentare. Folosind o pastă profilactică și o periuță mică, rotativă, medicul stomatolog va curăța toți dinții ( inclusiv lucrările protetice), pentru a se  asigura că suprafața dinților este netedă și curată.
  • Tehnica Air-flow - Acesta este un instrument special, care utilizează particule de bicarbonat de sodiu pentru o curățare a zonelor greu accesibile și pentru a îndepărta colorațiile de pe suprafețele dentare. Veți vedea imediat cum dinții își recăpătă culoarea naturală, după îndepărtarea petelor exo- sau endogene. 

 

Sigilări ocluzale


Sigilarea este o procedură dentară utilizată atât în stomatologia pediatrică, cât și în stomatologia generală, adresată adulților, indicată pe dinți permanenți, care nu sunt afectați de carii dentare.

 

Aceasta presupune aplicarea unui strat foarte subțire de sigilant dentar pe suprafața masticatorie a dinților, în șanțuri și fosete, precum și pe suprafețele linguale.

 

Sigilantul este o peliculă translucidă, de culoarea dinților, care servește ca o barieră împotriva bacteriilor care cauzează cariile dentare.

 

Aceasta este o abordare minim-invazivă pentru a preveni apariția cariilor dentare, fără a fi necesară frezarea în prealabil a smalțului dentar.

La Clinica Artistic Dent punem accent pe stomatologia preventivă. Pentru zâmbete perfecte, complete și funcționale, este necesar să acordăm atenție îngrijirii orale corespunzătoare.

Programează-te acum!

Ai încredere în Excelență & Inovație